Vakantiegeld Samen Delen Hendrik Ido Ambacht

Gedeelde vreugde is dubbele vreugde. Dat is in het kort de gedachte achter de diaconale actie Vakantiegeld Samen Delen die dit jaar ook in Hendrik Ido Ambacht start.

In mei ontvangen veel mensen hun vakantiegeld. Voor de één is dat meer, voor de ander is dat minder of helemaal niets. De actie is een oproep van de Ambachtse kerken aan u om bewust stil te staan bij deze verschillen en om iets van uw vakantiegeld met plaatsgenoten te delen.

Door uw gift stelt u mensen die van een minimum inkomen moeten rondkomen, in staat om net even een keer iets extra’s te doen: een dagje uit met de (klein)kinderen of het aanschaffen van kleding of andere spullen voor het nieuwe schooljaar.

Bewustwording èn saamhorigheid

Daarom organiseren vier kerken in Hendrik Ido Ambacht “Vakantiegeld Samen Delen”. Met deze actie hopen we op twee dingen:

  • bewustwording van de grote verschillen die er in onze samenleving zijn en die alleen maar groter worden;
  • actieve saamhorigheid: diegenen die veel ontvangen, nodigen we uit om te delen met wie weinig of niets hebben. Voor velen een mooie gelegenheid om iets voor een medemens in onze directe omgeving te doen.